fredag 14. mars 2008

Ap: Distriktsopprør om flere kroner til sykehusene

Arbeiderpartipolitikere fra Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge samler seg til distriktsopprør mot sin egen statsråd i kampen om flere helsekroner.

- Nok er nok, nå må vi få gjort noe med skjevfordelingen en gang for alle, sier leder for Hordaland Ap, Per Rune Henriksen.

Han viser til Magnussen-utvalget som kom med en enstemmig innstilling til nytt finansieringssystem som vil gi Helse Vest 246 millioner kroner mer pr. år. - Det betyr at vi etter en mengde objektive kriterier får 246 millioner for lite nå, sier Henriksen.

Den samme innstillingen slo fast at Helse Nord og Helse Midt-Norge også får mindre i forhold til befolkningsgrunnlag og sykdomsbilde.

FELLES STRATEGI
- Dette finner vi oss ikke i. Denne skjevfordelingen må rettes opp i sin helhet i 2009-budsjettet, lyder kravet fra lederen i Hordaland Ap til egen regjering og helseminister Sylvia Brustad. Men han medgir at de ikke har fått noen signaler fra Brustad på noe som helst når det gjelder budsjettet.

I kampen om helsemillionene vil Per Rune Henriksen alliere seg med partifellene i Nord- og Midt-Norge. - Vi er ikke alene i denne kampen. De er i samme situasjon som oss, sier han.

Etter initiativ fra Henriksen møtes Ap-representantene fra de «underfinansierte» helseregionene i morgen (13. mars, min anm.). Deretter er målet å få til en felles og tverrpolitisk front på Stortinget.

• Les hele saken på Bergens Tidende/NA24 på nett ved å klikke på overskriften her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar