mandag 17. mars 2008

VESTLANDSOPPRØR: – Ille at Ap benekter skjevfordeling

Venstre, KrF og Høyre ser svært alvorlig på at Martin Kolberg (Ap) prøver å bortforklare skjevfordelingen mellom øst og vest med at dette er en falsk myte som høyrekreftene sprer. – Det grunnleggende problematiske med det Kolberg sier, er den manglende erkjennelsen av at dette er et reelt problem. En slik erkjennelse er nødvendig skal man få rettet opp skjevhetene, poengterer stortingsrepresentantene Gunnar Kvassheim (V), Bent Høie (H) og Dagfinn Høybråten (KrF), alle innvalgt fra Rogaland.

DOKUMENTERT
De viser til at skjevfordelingen er dokumentert i så vel statsbudsjett som rapporter lagt fram av regjeringsoppnevnte utvalg: Nå sist det såkalte Magnussen-utvalget som konkluderte med at sykehusene i vest og i nord får langt mindre enn sykehusene i vest: Helse Vest må få tilført 246 millioner kroner, Helse Midt Norge 324 millioner kroner og Helse Nord 211 millioner kroner og Helse Sørøst minus 781 millioner kroner, slo utvalget fast.

– Kolberg må lide av politisk forfølgelsesvanvidd når han prøver å fortelle oss at dette er falske myter som høyrekreftene står bak, kommenterer Kvassheim.

• Les resten av saken på Aftenbladet.no ved å klikke på overskriften her

Jeg undres på om Ap-politikerne her i fylket har hørt om Vestlandsopprøret? Er det noen av dem som er med på det?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar