torsdag 11. oktober 2007

Ordførerne er lunkne, men folk vil støtte kampen for sjukehuset

Som lesere av lokale medier sikkert har registrert, er flere av ordførerne i Indre Sogn noe lunkne til å bidra til økonomisk til Forsvar Lærdal sjukehus. En ordfører har ikke registrert at vi har søkt (selv om søknaden var oppe i formannskapet der rett før sommeren), en annen er skeptisk til svartmaling og skremselspropaganda (noe vi selvsagt ikke driver med) mens noen ordførere er prinsipielt tvilende til å støtte aksjonisme. Jeg tror oppriktig talt at disse kommunenes øverste tillitsvalgte er på kollisjonskurs med befolkningen sin, og det er en trist situasjon for alle.

Men det som er skikkelig oppmuntrende, er den positive responsen som er kommet fra folk! På aksjonens konto er det de siste dagene kommet inn flere rause bidrag fra privatpersoner og lag. Hvis dette fortsetter, kan vi etter hvert se litt lysere på situasjonen.

Og i kveld ringte en kar fra Borgund med en veldig hyggelig melding: Han ønsker å dra i gang en innsamlingsstafett! Selv vil han gi en startpott på kr 1 000 som kan vokse gjennom små og store bidrag fra andre. Han så for seg at en kunne starte i Borgund, og så kunne det spre seg. Vi som driver aksjonen må ydmykt bare bukke og takke for slike flotte initiativ!

Det jeg legger merke til, er at de som engasjerer seg mest er folk som har personlig erfaring som pasienter (evt. pårørende til pasienter) ved Lærdal sjukehus. Det beviser igjen at engasjementet for sjukehuset vårt - det er egentlig en stor tillitserklæring til alle dere som jobber der! Tusen takk til hele personalet ved Lærdal sjukehus som står på og sikrer oss god hjelp når vi trenger det.

"Halvhuga ordførarar" i Sogn Avis:
http://www.sognavis.no/lokale_nyhende/article3052003.ece

"Tid for ein ny dugnad", leder i Sogn Avis (9. oktober 2007):
http://www.sognavis.no/leiar/article3048985.ece

"Vil ikkje gi pengar til aksjonistane" i Firda:
http://www.firda.no/nyhende/helse/article3051655.ece

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar