torsdag 4. oktober 2007

Sykt Helse Vest-angrep på Bolstad

Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle bruke denne bloggen til et "Forsvar Jon Bolstad"-innlegg. Men etter å ha hørt nestleder i Helse Vest-styret på lokalradioen sette spørsmålstegn ved at Bolstad ikke klarer å kutte ytterligere 55 millioner før jul og kalle det "å ikke produsere", må det sies rett ut: Dette er rett og slett en sykt skuespill.

Problemet i denne situasjonen er hverken styret eller administrasjonen i Helse Førde, men kombinasjonen av utilstrekkelige midler fra sentralt hold og en helseforetaksorganisering som ikke gir bedre oversikt.

Det vesentligste av Helse Førdes underskudd er en følge av endrede forutsetninger, nye pålegg og andre rammefaktorer som helseforetaket ikke har noen mulighet for å kontrollere. Foretaket har allerede kuttet mer enn det som godt er, med de ulemper som pasienter og personale opplever.

En ting er at konsernmodellen åpenbart oppmuntrer til urealistiske forventninger og tom retorikk, men den tar visst også knekken på vanlig gangsyn og folkeskikk. Det er ynkelig av styret i Helse Vest å sparke nedover til et lokalt styre og en administrasjon som skal dekke oppgaver de ikke får finansiert.

Aktuelle lenker:
Kjell Opseth vet ikke hvordan en skal spare 55 millioner før jul:
- Eg skulle gjerne sett at Helse Vest sendte ved ei oppskrift for korleis, for eg ser det ikkje klart og tydeleg i dag korleis vi skal klare det, seier nestleiaren i Helse Førde-styret.
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_sogn_og_fjordane/1.3651947

Flere styremedlemmer i Helse Vest er kritiske til Helse Førde-direktøren:
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_sogn_og_fjordane/1.3659448

Eldgrim Fossheim, seniorreporter i NRK SFj, sammenligner kravene fra Helse Vest til Helse Førde med å skulle tvinge noen til å få vann til å renne i motbakke:
http://www.nrk.no/torget/3731_kva-vil-helse-vest

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar