tirsdag 28. oktober 2008

Førde-politikar vil bli kvitt FSS-forkjempar


FIRDA – Desse Ap-pampane har ein veremåte som eg vil ta avstand frå, seier Eva Marie Halvorsen (H).

Eva Marie Halvorsen (H) støttar fylkesleiar Bjørn Lødemel sitt krav om at Harry Mowatt må trekkje seg frå styret i Helse Førde. Begge meiner at Mowatt har gått over streken.

– Når Mowatt går til åtak på ein tredel av folket i fylket på denne måten, så skaper det sterke motsetnader, lite tillit og dårleg klima. Nordfjordingane stiller spørsmål ved rolla hans og ved integriteten han har i styret for Helse Førde, seier nordfjordingen Bjørn Lødemel.

Han er fylkesleiar i Høgre og kandidat til stortingsvalet. Lødemel krev at fylkespolitikar for Arbeidarpartiet, Harry Mowatt, trekkjer seg som styremedlem i Helse Førde, etter å ha sagt at nordfjordingane jobbar medvite med usaklege verkemiddel, mytedanningar og feilaktig informasjon for å så mistillit til sentralsjukehuset i Førde (FSS). Stortingsrepresentant Gunvald Ludvigsen (V) har tidlegare kravd det same.


Støtta av Førdepolitikar
Kravet om at Mowatt må gå får støtte hos Førde-politikar Eva Marie Halvorsen (H), som har markert seg som ein sterk forkjempar for sentralsjukehuset:

– Eg støttar det fordi vi har sett også tidlegare, til dømes med Opseth, at desse Ap-pampane har ein veremåte som eg vil ta avstand frå. Skal ein finne gode løysingar er tillit bod nummer ein, seier Halvorsen. Kjell Opseth, tidlegare statsråd og stortingsrepresentant for Ap, var ein markant styremedlem i Helse Førde.

• Les heile saka i Firda ved å klikke her eller på overskrifta

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar