fredag 24. oktober 2008

TV2 med sterk ortopedireportasje fra Nordfjord


Motstanden har vært sterk etter at Helse Førde tidlig i sommer vedtok at alle ortopedipasienter som trenger narkose under behandling, skal sendes til Førde sentralsjukehus. Lokalsykehusene i Lærdal og Nordfjord har gode, stabile ortopediske fagmiljøer som faglig sett ikke har problemer med å håndtere akutte tilfeller. En av de viktigste grunnene til vedtaket er å øke volumtreningen for leger under spesialiseringsutdanning ved sentralsjukehuset.

Befolkningen og mange leger har vært skeptiske. Både i Nordfjord og Sogn har kommunestyrer og regionråd levert inn formelle protester, men det er i Nordfjord at et bredt miljø virkelig har vært på barrikadene og kjempet med stor styrke mot denne sentraliseringen.

De siste ukene har pasienter som sogner til lokalsykehusene i henholdsvis Nordfjord og Lærdal stått fram i lokale media med historier om lange og smertefulle transporter og ventedøgn i forbindelse med den nye ordningen. En av sakene blir nå gransket. Også riksmedier har etterhvert kommet på banen, og her er en lenke til TV2s glimrende reportasje som ble sendt torsdag kveld.

• Klikk her eller på overskriften for å se TV2s reportasje fra Nordfjord

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar