onsdag 28. oktober 2009

Vedr. "lukka møte" med stortingsbenken fra Sogn og Fjordane

Forsvar Lærdal sjukehus var på møte med stortingsbenken i Førde tirsdag 27. oktober.

I enkelte medier er det nå skapt et inntrykk av at sykehusaksjonen ønsket et lukket møte for å kunne overbringe sensitive personopplysninger om ansatte eller pasienter uten å forhåndsklarere det med de aktuelle personene. Dette er selvfølgelig ikke tilfelle. Det er ikke slik vi jobber, og det tror vi egentlig de aller fleste vet.

Da vi ankom møterommet ble vi først litt overrumplet over at det ikke var videokanon der, slik at vi måtte improvisere presentasjonsformen. Så kom det brått på oss at journalist og fotograf fra Firda skulle være med i (det relativt lille) rommet under selve møtet. Vi hadde derfor ikke forberedt oss på en "offentlig opptreden", men en uformell, direkte og saklig dialog med de folkevalgte som representerer fylket på Stortinget. De folkevalgte har mange slike møter med ulike representanter uten at media pleier å være med.

Dels fordi vi ble "vippet av pinnen" ved møtestart og dels fordi vi fryktet at media kunne komme til å blåse saker, enkeltpoenger og illustrerende eksempler ut av proporsjoner (quod erat demonstrandum), ba vi derfor om at journalisten og fotografen ikke var med under selve møtet.

Som stortingsrepresentant og møteleder Ingrid Heggø sa på fylkesradioen i ettermiddag, hadde det nok i praksis ikke gjort noen forskjell om media var tilstede på møtet.

2 kommentarer: