onsdag 4. juni 2008

Underlig NRK-sak: "Ei av tre vel vekk Lærdal"


NRK Sogn og Fjordane har en litt underlig vinkling på en sak om fødestova i Lærdal i dag. "Ei av tre som kunne valt fødestova i Lærdal gjer det ikkje", opplyser de og intervjuer informasjonssjef Bjørg Sandal i Helse Vest, som sier: "Desse tala er talande og dei er til ettertanke."

Andre punkter til ettertanke kan være: 
- Hvorfor så mange fødende, som ønsker å føde lokalt, ikke får lov til det?
- Hvorfor Helse Førde har satt opp så strenge seleksjonskriterier for en så godt bemannet fødeenhet?
- Hvorfor NRK synes det er så interessant med en liten gruppe som faller fra (30% av de 40% av fødende som innfrir de strenge seleksjonskriteriene) når de fleste er fratatt valget?
- Hvem som plutselig skal ha det til at fødestua er i fare på grunn av disse valgene, selv om den i realiteten har over dobbelt så mange fødsler som normen for fødestuer tilsier?
- Hvorfor Helse Vest og Helse Førde ignorerer klare signaler fra lokalbefolkningen og mødrene om at alle ønsker tilbake den gamle fødeavdelingen?

Sist, men ikke minst:
- Hvorfor er nyheten disse få kvinnenes valg? Hvorfor er ikke "saken" Helse Førdes strenge kriterier, som sender de fleste fødekvinnene i Sogn ut på veiene, helt unødig når en har god lokal bemanning og beredskap i Lærdal?

• Klikk her eller på overskriften for å lese saken på NRK Sogn og Fjordanes nettsider.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar